Чотирьом депутатам у Косові дали умовні терміни за сльозогінний газ у парламенті

03.01.2018, 18:12

У Косові чотирьох опозиційних депутатів засудили до умовного тюремного ув'язнення строком від 15 до 18 місяців за розпорошення сльозогінного газу у парламенті. Про це передає Reuters.

Вирок суду торкнувся лідера опозиційної партії Альбіна Курті і трьох членів партії. Газ депутати розпилювали в 2015 і 2016 роках. Таким чином вони протестували проти угоди про кордон з Чорногорією та угоди з Сербією, підписаної Євросоюзом.

«Вони порушили закон, використовуючи зброю або небезпечні предмети», - заявив суддя Бекір Калудра. У в'язницю депутатів не посадять, якщо вони не будуть повторювати злочин протягом найближчих 2 років.

Обвинувачені не з'явилися на судове засідання, де зачитували вердикт. Вони заявили, що рішення суду є політично мотивованим. Ще 11 депутатів з подібними звинуваченнями очікують своїх вердиктів.

Нагадаємо, угоду про демаркацію кордонів з Чорногорією було підготовлено ще в 2015 році, але опозиція заявила, що документ віддає косовську територію, і кілька разів зривала голосування. Як відомо, у Верховній Раді України також відбувалися заворушення. Так, нардеп Левченко запалив на сесії парламенту димову шашку під час голосування за закон про реінтеграцію Донбасу.

Читайте АСН в Google News