Активісти вимагають від поліції розслідувати вбивство юриста Ноздровської

02.01.2018, 12:45

Біля головного управління поліції Київської області на вулиці Володимирській, 15 у Києві українці зібралися на акцію з вимогою знайти вбивць правозахисниці Ірини Ноздровської, тіло якої знайшли 1 січня. В акції протесту під будівлею поліції беруть участь близько 200 осіб, передає кореспондент ASN.

Мітингувальники вимагають розслідувати загибель юриста. Люди скандують: «Ганьба!» До присутніх вийшов начальник обласної поліції Дмитро Ценов і повідомив, що правоохоронці перевірили відеозапис з 20 камер спостереження, розташованих по шляху Ноздровської на роботу. Разом з тим чиновник не уточнив, чи потрапило щось підозріле в камеру.

Активісти вимагають від поліції передати справу на розслідування до Києва, оскільки до обласної поліції у них немає довіри. Начальник обласної поліції погодився прийняти у себе ініціативну групу.

Нагадаємо, 1 січня було знайдено тіло юриста Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство».

Ноздровська вела в суді справу своєї сестри Світлани Сапатинської, яка загинула в смертельній ДТП у вересні 2015 року в селі Демидів у Вишгородському районі Київської області. В матеріалах справи зазначається, що житель села Дмитро Россошанський у стані наркотичного сп'яніння на своєму авто на смерть збив 26-річну Світлану. Дядько винуватця аварії на той момент був главою Вишгородської райсуду. Друзі та родичі Россошанського публічно погрожували розправою Ірині і її сім'ї, крім того, вони організували побиття дочки Ірини - Анастасії Ноздровської.

Читайте АСН в Google News