Вчені знайшли у людини "внутрішні ваги". Але виявилося — вони не у всіх працюють

28.12.2017, 21:32

У людини є внутрішні "ваги", які сигналізують про те, що маса тіла перевищена, і які "наказують" скорочувати харчування в зв'язку з цим. Таке дивне відкриття зробили шведські дослідники, виявивши в мозку мишей механізм, який працює точно так само. За словами команди в Університеті Гетеборга, вага тіла реєструється мозком щоразу, коли ми встаємо.

Якщо ноги відчувають збільшення ваги, він подає сигнал, який підсвідомо наказує припинити їсти багато їжі. Однак внутрішні ваги не працюють для тих, хто сидить занадто довго, наприклад, службовців, які годинами сидять за своїм столом.

В результаті вони їдять більше і набирають вагу швидше. Професор Джон-Олов Янссон, провідний дослідник упевнений, що це відкриття приведе до нового напрямку досліджень ожиріння і, в кінцевому рахунку, допоможе знайти нові методи його лікування.

«Простіше кажучи, ми знайшли підтвердження існування внутрішніх ваг. Вага тіла реєструється ногами. Якщо вага тіла має тенденцію до збільшення, сигнал посилається в мозок, щоб зменшити споживання їжі і підтримувати постійну вагу тіла», - резюмував вчений.

Читайте АСН в Google News