Суд заарештував цінні папери та майно медіа-холдингу Курченка

28.12.2017, 16:17

Печерський райсуд Києва наклав арешт на цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна «бухгалтера» сім'ї екс-президента Віктора Януковича, бізнесмена Сергія Курченка. Про це сказано в рішенні суду.

Прокурор і слідчі ГПУ клопотали про арешт власності UMH, кінцевим бенефіціаром якої є Курченко. Правоохоронці мотивували своє клопотання тим, що ці активи пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних Януковичем, і присвоєнням майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем організованою групою в особливо великих розмірах, легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Крім того, в ГПУ наполягали на ризику втратити ці активи, а також на незаконність їх походження. Суд задовольнив клопотання і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

ГПУ в ході розслідування встановила, що в структуру групи компаній Український медіа-холдинг входять понад 55 юросіб. Саме на корпоративні права цих підприємств, акції та майно суд і наклав арешт. Датою набрання рішенням суду чинності відзначається 15 грудня.

Нагадаємо, в медіахолдинг Курченко входять такі ЗМІ: 

Сайти: Korrespondent.net, Forbes.net.ua, Football.ua, Bigmir)net, I.ua, Tochka.net, Dengi.ua, KP.ua, Аргументы и факты, Tv.ua, Vgorode.ua, iSport.ua, Gloss.ua.  

Радіо: Ретро FM, Авторадіо, Наше радіо, Радіо П'ятниця, NRJ, Lounge FM, Джем FM, Голос Столиці, 

Друковані видання: Кореспондент, Теленеделя, Футбол, Комсомольская правда, Аргументы и факты, За рулём. 

Читайте АСН в Google News