У Запорізькій області 13-річний підліток через Інтернет продавав дитячу порнографію

24.09.2015, 17:38

У Запорізькій області співробітники управління з боротьби з кіберзлочинністю викрили 13-річного підлітка, який поширював в Інтернеті порнографію. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Запорізькій області.

«Під час проведення оперативно-розшукових заходів міліціонери встановили особу торговця дитячою порнографією. Бувалих оперативників вразили два моменти: вік зловмисника - 13 років, і зміст контенту, який той поширював. За висловлюванням одного зі співробітників УБК, за багаторічну роботу в підрозділі такий бруд він побачив уперше», - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили жорсткі диски із понад терабайтом порнографічних відео та фотоматеріалів за участю дітей. Контент поширювався на різних Інтернет-сайтах.

Як зазначають у відомстві, викрили хлопця за допомогою банківської карти, на яку покупці контенту перераховували гроші. Хоча дії хлопця містять усі ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 301 Кримінального кодексу України, юний вік не дозволяє притягнути його до кримінальної відповідальності.

Читайте АСН в Google News