Зварити борщ в Україні за рік стало дорожче на 30%

26.12.2017, 19:12

Зростання цін на "борщовий набір" за рік склало 30%. Про це на прес-конференції заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент ASN.

"Кожен раз, коли чуєш офіційні дані про інфляцію, відразу згадуєш вираз класика: "є брехня, а є державна статистка". І це повною мірою стосується ситуації в Україні", - заявив він.

За даними Держстату, інфляція за підсумками року складе 12,5%. Разом з тим, якщо брати до уваги дані Асоціації постачальників, то зростання цін на той же "борщовий набір" з початку року склало 30%. "Найбільше подорожчала морква - на 62%, м'ясо - 35%, на сало - на 64, 3% ", - сказав він.

Більш ніж на 30% подорожчали молочні продукти. І реальні показники далекі від даних Держстату. "Таку ситуацію і зростання цін відчуває на собі кожна українська родина", - підкреслив він. На жаль, за прогнозами експерта, немає позитивних очікувань щодо стабілізації цін на 2018 рік. З його слів, ціни наступного року можуть вирости ще плюс на 11-12%.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністра Володимир Гройсман заявляв, що інформація про подорожчання продуктів харчування в Україні - маніпуляції. І що насправді подорожчало тільки м'ясо. У той же час в Раді вже зажадали від Кабміну відновити контроль над основними продуктами харчування.

Читайте АСН в Google News