Біометричний контроль не стосуватиметься українців з Криму - Слободян

26.12.2017, 18:46

Біометричний контроль на кордоні з Росією буде протестований у середу, 27 грудня, і не торкнеться українців з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає «Крим.Реалії».

Система контролю почне повноцінно діяти з 1 січня. «По ту сторону адмінкордону перебувають наші громадяни, вони не є суб'єктами дії цього рішення. На півострові можуть перебувати іноземці, які з контрольованої частини України при наявності всіх підстав попрямували до Криму. Тому тут також будуть встановлюватися пристрої для біометричного контролю, але на другій лінії контролю. На першій лінії в обов'язковому порядку перевірка біометричних даних здійснюватися не буде», - зазначив Слободян.

Він підкреслив, що російські паспорти з реєстрацією в Криму не є дійсними. «Це не документ, брати його до уваги ми не будемо. Якщо це людина, наприклад, із Москви, яка незаконно потрапила до Криму і буде намагатися потрапити на материкову Україну, то вона порушила законодавство України,оскільки проїхала через закриті пункти пропуску. Такому громадянину ми можемо заборонити в'їзд, він не буде пропущений через адмінкордон», - доповнив Слободян.

Читайте АСН в Google News