Мінський формат працює тільки в гуманітарній та економічній сферах. Більше успіхів немає - політолог

26.12.2017, 13:31

Мінський формат працює тільки в гуманітарній та економічній сферах. Більше успіхів немає - політолог. Таку думку висловив радник Дирекції Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Полтораков на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"З одного боку, Мінський формат працює, але він працює тільки в гуманітарній і частково економічній сфері", - зазначив експерт. За його словами, українська політична еліта не прислухається до експертів, які працюють над стратегією повернення контролю на окупованих територіях, і не може визначитися щодо подальшої політики щодо Донбасу між собою.

При цьому він додав, що обмін полоненими, намічений на 27 грудня, відбудеться на не зовсім вигідних для України умовах - 300 на 70, не на користь Києва. "Ні в Мінському переговорному процесі, ні в нормандському форматі поки реальних успіхів немає", - підкреслив Полтарак.

Нагадаємо, Верховна Рада України може не проголосувати за законопроект "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (про реінтеграцію Донбасу) 16 січня 2018 року. Про це українським ЗМІ повідомили представники фракції БПП і Адміністрації Президента України.

Читайте АСН в Google News