Політолог назвав головні події року в Україні

22.12.2017, 13:56

Лібералізація візового режиму та ратифікація Угоди про асоціацію з Євросоюзом стали подіями 2017 року Україна. Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Подія року - це безвіз. Довго чекали, втомилися і навіть без особливих емоцій зустріли, але, безумовно, але, на мій погляд, це одна з найбільших зовнішньополітичних перемог України за всі роки незалежності", - зазначив експерт.

За його словами, лібералізація візового режиму стала реальним свідченням входження України в європейський простір. При цьому він додав, що також важливою подією року стала остаточна ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС.

Як нагадав політолог, з вересня цей договір набув чинності в повному обсязі. Також Фесенко згадав, що перед ратифікацією цієї угоди української дипломатії і вищому керівництву держави вдалося подолати величезну проблему, пов'язану з нідерландським референдумом і позицію цієї країни.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року в Україні набудуть чинності нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, таким чином українські норми виробництва будуть наближені до європейських, що записано в Угоді про асоціацію з ЄС. У темному шоколаді обов'язково повинно бути не менше 35% какао-продуктів в перерахунку на суху речовину, в молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів, білий шоколад повинен містити не менше 20% какао масла і більше 14% - молочних продуктів, в іншому випадку вироби не зможуть називатися шоколадними.

Читайте АСН в Google News