Джемілєв: З Криму до України зможуть в'їжджати лише громадяни з українським паспортом

24.09.2015, 13:02

Завозити до Криму товари з України можна буде тільки легковими автомобілями. Про це заявив народний депутат з фракції БПП, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє прес-служба партії.

«У Кабміні розроблено перелік та кількість продуктів, які можна буде купувати і завозити. Тобто фур не буде, можна буде завозити продукти лише на своїх легкових автомобілях. Скільки це буде, ще уточнюється», - сказав він.

Крім того, він наголосив, що на материкову частину України можуть в'їжджати лише ті люди, котрі мають український паспорт.

«Тобто, по суті справи, ми забезпечуватимемо продуктами харчування всіх наших громадян, які зберігають вірність своїй державі. Ті, хто визначився і вважає, що має бути в Росії, нехай їх годує Росія», - заявив Джемілєв.

Як повідомлялося, 20 вересня кримські татари почали мирну безстрокову громадянську акцію з продуктової блокади Криму, окупованого РФ. Учасники блокади заявляли, що перешкоджатимуть проїзду вантажного транспорту, але це не торкнеться легкових автомобілів.

Також повідомлялося, що грунтові дороги в обхід заблокованих пунктів пропуску взяли під свій контроль активісти «Правого сектора».

Читайте АСН в Google News