Плати податки або сядеш: Луценко відреагував на критику голови Мінфіну

21.12.2017, 18:11

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає його відставки, щоб уникнути кримінальної відповідальності. Про це пише LB.ua.

«Розглядаю його заяву як банальне бажання уникнути кримінальної відповідальності», - заявив Луценко. За словами генпрокурора, Державна фіскальна служба в ході перевірки підтвердила несплату Данилюком 700 тисяч гривень податків. «Податки Данилюку треба або заплатити, або сісти», - підкреслив Луценко.

Нагадаємо, ГПУ, НАБУ І САП розслідують кілька справ, пов'язаних з «ПриватБанком». У липні з'ясувалося, що відкрито кримінальне провадження через доведення фінустанови до банкрутства. Олігарх Ігор Коломойський оскаржив у суді рішення НБУ про визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним.

Однак у грудні випадково з'ясувалося про зустріч Луценка з Коломойським в Амстердамі. Генпрокурор запевняв, що випадково зустрів олігарха на вулиці. Сьогодні ж, 21 грудня, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що вимагає відставки Луценка через розслідування справ, пов'язаних з екс-власниками «ПриватБанку».

Читайте АСН в Google News