Суд перевірить законність призначення Труби керівником ДБР. Гройсмана і Порошенка залучать як третіх осіб

21.12.2017, 16:06

Суд просять визнати протиправними дії Комісії про внесення подання про призначення Романа Труби на посаду Директора ДБР. Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом «Центру протидії корупції «Громадська ініціатива» до Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад в Державному бюро розслідувань.

Позивач просить суд визнати протиправними дії Комісії про внесення подання прем'єр-міністру України, яким рекомендовано призначити Романа Трубу на посаду директора ДБР.

Також Окружний адміністративний суд міста Києва постановив: притягнути до участі у справі як третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору - Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу. Підготовче судове засідання відбудеться 14 березня.

Нагадаємо, раніше ASN повідомляла, що Міністерство юстиції попросило Адміністрацію Президента України провести люстраційну перевірку щодо директора Державного бюро розслідувань Романа Труби. Сам голова ДБР недавно пояснив, чому йому не довелося проходити люстраційну перевірку.

Читайте АСН в Google News