БПП взяв Парубія "за горло" і вимагає поміняти порядок денний. Засідання достроково закрито

21.12.2017, 13:34

БПП висунув ультиматум спікеру Ради: вимагає поміняти порядок денний або фракція не братиме участі у роботі парламенту. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко, передає кореспондент ASN.

"Нам потрібно віддати в комунальну власність землю об'єднаним громадам. Ми пропонуємо, щоб земля автоматично переходила у їхню власність. Це забезпечить і прискорить процес створення об'єднаних громад. Нам також потрібно навести лад у сфері землі. Відцифрувати всі дозволи на земельні ділянки. Потрібно зупинити рейдерські захоплення землі. Всі ці пропозиції були об'єднані в проекті закону, який подав президент", - заявила вона.

Однак, з її слів, не всі фракції готові голосувати за цей "комплексний закон, який врегулює земельні відносини". Тому Луценко попередила, що в разі невнесення до порядку денного цього законопроекту фракція президента "не братиме участі в голосуваннях".

У свою чергу, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко озвучив ще дві вимоги фракції. "Ми також наполягаємо на ухваленні в першому читанні двох законопроектів про звільнення громадських організацій від оподаткування. Ці два законопроекти містяться у кінці порядку денного, якщо ці законопроекти не будуть поставлені вище, ми не братимемо участі в голосуваннях", - сказав він.

Фракція БПП зажадала від спікера оголосити перерву в роботі парламенту на 30 хвилин для проведення політичних консультацій через невиконання вимоги щодо голосування за президентський законопроект про землю і скасування електронного декларування для громадських організацій: "Ця перерва збігається з закінченням ранкового засідання парламенту. Тому я оголошую перерву і закриття ранкового засідання ", - сказав спікер.
 
Парубій нагадав, що депутати повинні зібратися о 16:00 на вечірнє засідання. 

Читайте АСН в Google News