"Самопоміч" і "Батьківщина" блокують трибуну Ради, вимагаючи повернутися до закону про лічильники

21.12.2017, 11:39
"Самопоміч" і "Батьківщина" заблокували трибуну Ради з вимогою повернутися до закону про заборону прибудинкових газових лічильників. В ході ранкового засідання Верховної Ради України 21 грудня депутати двох опозиційних фракцій - "Самопоміч" і "Батьківщина" - заблокували трибуну парламенту, передає кореспондент ASN.
 
"Ми вимагаємо поставити на голосування питання про повернення до розгляду законопроекту про заборону прибудинкових газових лічильників!" - виступав з трибуни нардеп "Батьківщини" і член профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олексій Рябчин.
 
Його підтримала нардеп "Самопомочи" Альона Бабак, яка нагадала, що провал закону про заборону встановлювати прибудинкові газові лічильники призведе до "колгоспу" і змусить українців "платити за сусіда". А це неминуче призведе до масового відключення населення. Спікер Андрій Парубій закликав народних депутатів до порядку.
 
"Я прошу не зривати засідання!.. Вчора ми домовилися, що я поставлю на повторне голосування цей законопроект, прихильником якого я особисто є!" - сказав він. Спікер нагадав, що у вівторок 8 разів ставив на голосування цей законопроект, але самі ж депутати провалили його, не з'явившись на робочі місця вчасно.

Читайте АСН в Google News