Газпром вимагає від України сплатити $1,3 млрд за спожитий окупованим Донбасом газ

20.12.2017, 16:13

Газпром вимагає від Нафтогазу оплатити рахунок за спожитий окупованим Донбасом газ. Зараз це вже $1,3 млрд. Така сума "набігла" за три роки окупації, заявив головний комерційний директор українського холдингу Юрій Вітренко, повідомляє УНІАН.

Він водночас заявив, що Нафтогаз не збирається оплачувати цей рахунок і чекає, коли Стокгольмський арбітраж визначить обсяги газу, який Газпром, починаючи з 2015 р., поставляв на тимчасово окуповані території Донбасу. Поки не будуть визначені ці обсяги, Україна ігноруватиме вимоги росіян.

"Газпром каже, що не треба ухвалювати ніякого рішення за обсягами газу, який був поставлений на окуповані території. Ми вважаємо, що будь-які розрахунки - це ціна, помножена на обсяг, не знаючи обсягів, ми не можемо сказати, хто кому що винен. Ми просимо трибунал ухвалити відповідне рішення щодо обсягів", - сказав Вітренко.

Також він нагадав, що Стокгольмський арбітраж вже встав на сторону України у справі між "Газпромом" і "Нафтогазом". Суд скасував принцип "бери або плати" і таким чином "заощадив" Україні $ 56 мільярдів.

Читайте АСН в Google News