Шоколадні цукерки з нового року виготовлятимуть за нормами ЄС

20.12.2017, 14:31

З 1 січня 2018 року в Україні набудуть чинності нові вимоги до виробів з какао і шоколаду. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики.

Згідно з наказом відомства, українські норми будуть наближені до європейських, що записано в угоді про асоціацію з ЄС. Як зазначила заступник міністра Ольга Трофімцева, зміни торкнуться всіх шоколадних виробів. «У темному шоколаді обов'язково має бути не менше 35% какао-продуктів у перерахунку на суху речовину. У молочному - більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менше 20% какао масла і більше 14% - молочних продуктів», - підкреслила чиновниця.

Якщо ж цукерки не відповідають нормативам ЄС, вони втратять право називатися шоколадними. Тільки за січень-жовтень 2017 року експорт українського шоколаду виріс на 35%. За цей рік українські виробники шоколаду експортували в ЄС продукції на понад $25 млн.

Завдяки новим вимогам якість, маркування та класифікація виробів з какао і шоколаду офіційно буде відповідати європейським вимогам. А українським споживачам це дасть більше впевненості в якості вітчизняної продукції.

Читайте АСН в Google News