Заступник Гонтаревої може очолити НБУ вже в четвер

19.12.2017, 16:59

Заступник голови НБУ Яків Смолій може бути призначений головою Нацбанку вже в четвер. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив представник Кабміну в парламенті Вадим Денисенко, передає кореспондент ASN.
 
"Я сподіваюся, що нарешті питання щодо Гонтаревої буде розв'язане. Бо перебування Гонтаревої на посаді голови Нацбанку ні до чого доброго не призвело, нічого доброго не дало курсу національної валюти. Зараз розглядається одна кандидатура на пост голови. Нацбанку - це в.о. голови Смолій", - заявив він.
 
Денисенко підкреслив, що інші кандидатури не розглядаються. "Я так розумію, що станом на сьогодні, це все-таки Смолій", - додав він.
 
Нардеп прогнозує, що Гонтарева навряд чи прийде в парламент зі звітом у четвер. А голосів за її відставку однозначно вистачить. "З явкою депутатів проблем не буд ... Було б правильно, щоб вона відзвітувала. Але я думаю, що у нас не знайдеться часу, щоб заслуховувати її звіт... Я думаю, що буде просто голосування за призначення голови Нацбанку".
 
Також Денисенко підтвердив, що Гонтарева за власний рахунок перебуває кілька місяців у відпустці. Він вважає, що це не є порушенням закону. При цьому нардеп додав, що не знає, де саме весь цей час перебувала Гонтарева і де є зараз.

Читайте АСН в Google News