Кабмін скасував понад 300 нормативних актів

18.12.2017, 17:21

Уряд ухвалив рішення про скасування понад 300 нормативних актів у галузі державного нагляду, що дозволить уникнути рекету державних контролерів. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Сьогодні ми також ухвалимо дерегуляційний пакет - понад 300 актів буде скасовано. Ми змінимо підхід щодо державного нагляду", - зазначив прем'єр. За його словами, ці зміни дадуть змогу позбутися рудимента ще радянської системи в 2018 році.

Як пояснив Гройсман, зміна системи державного нагляду і контролю стала гострою необхідністю, оскільки для чиновників, які його реалізують, він став "безпрограшною лотереєю" через можливості штрафувати підприємців практично з будь-якого надуманого приводу.

Так, працівники контролюючих органів, зловживаючи своїм становищем, виписують величезні штрафи або видають постанову про закриття підприємства, а тому "переходять у площу домовленостей" і тут же вимагають хабар.

При цьому він додав, що в кінці 2016 року уряд вже скоротив 367 нормативних актів, що регулюють роботу бізнесу. "Простіше кажучи, довідка на довідці, які збільшували витрати бізнесу і перешкоджали його веденню", - пояснив чиновник.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що в профспілках попередили Кабмін про те, що через недотримання заходів безпеки і погані умови праці щорічно на підприємствах України гине стільки ж працівників, скільки і на війні. Тотальне скасування перевірок в ФПУ назвали безпідставним.

Також раніше ASN розповідала про те, що на 2018 рік заплановано 27169 перевірок українського бизнесу. При цьому в 2016 році перевірок було значно більше - майже 49 тис.

Читайте АСН в Google News