«Не сперечайся з дияволом, він завжди переможе»: Папа Римський розповів, як виглядає сатана

15.12.2017, 20:44

«Не сперечайся з дияволом, він завжди переможе, тому що він розумніший за смертних», про це заявив в одному зі своїх останніх інтерв'ю Папа Римський Франциск, розповідає Dailymail. За словами понтифіка, сатана — це не вигаданий персонаж і не ефемерна чорна хмара — це реальна людина.

80-річний понтифік регулярно посилається на диявола в своїх проповідях у Ватикані. Він також регулярно вихваляє роботу екзорцистів за боротьбу зі злими силами сатани. «Він злий, він не схожий на темний згусток. Він не ефемерний, він — людина ", - сказав Папа. За його словами, диявол виглядає як справжня людина, але більш розумний, ніж простий смертний.

«Я переконаний, що ніколи не можна розмовляти з сатаною — якщо ви це зробите, ви заблукаєте. Він розумніший, ніж ми, і він переверне тебе догори ногами, він змусить тебе обертатися. Він завжди прикидається ввічливим — він робить це зі священиками, з єпископами. Ось як він входить в ваш розум. Але це закінчується погано, якщо ви не розумієте, що відбувається. Ми повинні говорити йому: «Іди».

Нагадаємо, раніше понтифік запропонував змінити слова в молитві "Отче наш". Він сказав, що нинішнє формулювання, яке однаково звучить англійською та іншими мовами, передбачає, що саме Бог має вибір, ввести людину в спокусу чи ні. На думку Папи — спокуса — це робота сатани, а не Бога. «Це не хороший переклад, тому що він говорить про Бога, який викликає спокусу», - сказав Папа тиждень тому.

Читайте АСН в Google News