Мухарський продовжить протести проти санкцій до неплатників аліментів

15.12.2017, 13:41

Шоумен Антін Мухарський на прес-конференції заявив, що має намір продовжувати протести проти санкції до неплатників аліментів, передає кореспондент ASN. «Догола роздягнуть усіх!» - заявив Мухарський, коментуючи протести проти закону №7277.

«Скажу чесно, роздягання завтра не буде. Я не буду показувати якісь частини тіла. Завтра буде просто акція протесту на Майдані», - підкреслив Мухарський. Він зазначив, що головною метою його акції з роздяганням на Майдані було те, щоб суспільство почуло, що тепер з новим законом державні виконавці мають необмежене право щодо батьків, які не платять аліменти.

Мухарський анонсував проведення чергового свого одиночного пікету 16 грудня біля Монумента Незалежності. «Завтра о 12:00 я проведу одиночний пікет, закликаю всіх також його підтримати», - сказав він, уточнивши, що оголятися цього разу не буде.
«Скажу чесно, роздягання завтра не буде. Я не буду показувати якісь частини тіла. Завтра буде просто акція протесту на Майдані », - додав шоумен. Він розповів, що в ході пікету звернеться до президента України Петра Порошенка з проханням ветувати і відправити на доопрацювання ВРУ закон №7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів », який був ухвалений з порушенням регламенту в небувало короткі терміни.

Мухарський вимагає широкого громадського обговорення ризиків, якими загрожує закон через корумпованість нотаріусів та виконавчої служби. «Адже цим законом державним виконавцям надається необмежена влада в країні без суду і слідства накладати не тільки арешт на все майно, а й забороняти виїзд за кордон, позбавляти водійських прав, доставляти в наручниках в автозаку в дільниці поліції, забирати зареєстровану зброю, відправляти на соціально-корисні роботи, а також застосовувати тримання під вартою. Зараз це буде стосуватися боржників з аліментів, незалежно від того, чи є людина злісним аліментником, чи вона зазнає труднощів через хворобу, втрату роботи, утримання інших малолітніх дітей, непрацездатних батьків або служить в армії чи воює в АТО», - розповів він .

У свою чергу, адвокат і юрист Ольга Додух зазначила, що сама ідея закону правильна. Але в такому вигляді, як він поспішно був ухвалений у парламенті, його не можна підписувати.

Читайте АСН в Google News