Українці довіряють Верховній Раді вже менше, ніж російським ЗМІ - експерт

14.12.2017, 18:15

Населення України довіряє політикам ще менше, ніж російським засобам масової інформації, проте продовжує їх слухати. Про це повідомила експерт з комунікації Ярина Ключковська на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Верховна Рада - місце, де концентрація політиків найбільша, - в самому кінці списку, кому довіряють українці. Верховній Раді довіряє менше людей, ніж російським медіа, на хвилиночку. І тим не менше, ми дивимося політичні ток-шоу, ми дозволяємо політикам впливати на нас", - зазначила експерт.

За її словами, ситуація зі ставленням до політиків в Україні не унікальна - в більшості культур світу політик апріорі є брехуном. "Політик бреше - це в рамках очікування, ніхто цьому не дивується. Вчені називають це емоційною адаптацією", - пояснила Ключковська.

При цьому вона додала, що популярні політики вміло користуються тим, що люди краще сприймають емоції, ніж факти, українські ж політики в цьому вмінні значно досягли успіху.

"У нас такий величезний імунітет до цієї брехні, що ми вже й не очікуємо, що нам скажуть правду, водночас, ми очікуємо, що нам скажуть щось, що нам подобається", - підкреслила експерт.

Читайте АСН в Google News