Посли G7 продовжують підтримувати НАБУ

14.12.2017, 14:59

Посли країн G7 в Україні висловили підтримку Національному антикорупційному бюро. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті посольства Італії в Україні.

«Посли G7 продовжують підтримувати НАБУ. Незалежні антикорупційні інститути мають життєво важливе значення для майбутнього України як сучасної, процвітаючої і демократичної держави», - заявили в G7.

Нагадаємо, 29 листопада при спробі передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій був затриманий детектив НАБУ під прикриттям. У НАБУ повідомили, що ГПУ і СБУ зірвали спецоперацію, розсекретили агента. Пізніше Луценко звинуватив Ситника в незаконній діяльності ФБР США на території України. 5 грудня ГПУ повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ.

Ця ситуація обурила світове співтовариство, яке стежить за Україною. Так, в МЗС Великої Британії заявили, що втручання в роботу НАБУ загрожує антикорупційним розслідуванням. Європейська служба зовнішніх дій також звинуватила Генеральну прокуратуру України в перешкоджанні роботі НАБУ.

Читайте АСН в Google News