Кабмін почав реструктуризацію держборгу

22.09.2015, 19:46

Кабінет Міністрів розпочав процедуру реструктуризації державного боргу. Відповідне розпорядження №978-р опубліковане на сайті уряду.

Згідно з документом, з метою реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його списання підтримати пропозицію Міністерства фінансів щодо здійснення до 1 грудня 2015 року угод з держборгом за державними зовнішніми запозиченнями та гарантованим державою боргом за зовнішніми кредитами, обслуговування і погашення яких здійснюється за рахунок коштів держбюджету, шляхом обміну, випуску та продажу боргових зобов'язань держави згідно з основними умовами пропозиції обміну щодо розміщення нових облігацій зовнішніх державних позик України та з основними умовами пропозиції обміну з розміщення державних деривативів.

Крім того, уряд схвалює основні умови пропозиції зміни умов з розміщення нових облігацій зовнішніх державних позик України та основні умови пропозиції зміни умов з розміщення державних деривативів, що додаються до оригіналу. Міністерству фінансів і Міністерству інфраструктури доручено тимчасово припинити здійснення платежів за борговими зобов'язаннями за переліком згідно з додатком на строк, встановлений статтею 1 Закону України «Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом».

Також державна казначейська служба повинна тимчасово зупинити операції з бюджетними коштами, передбаченими в держбюджеті для здійснення видатків з погашення та обслуговування боргових зобов'язань.

Читайте АСН в Google News