Кабмін замінив одного з членів наглядової ради "Нафтогазу" і збирається його демонополізувати

13.12.2017, 12:28

Кабмін замінив голову "Укрсиббанку" Олександра Гриценка на Володимира Кудрицького у складі наглядової ради "Нафтогазу". Рішення ухвалено на засіданні Кабміну, передає кореспондент ASN.
 
Нагадаємо, що 22 листопада Кабмін затвердив новий склад Наглядової ради для "Нафтогазу", до якої увійшли 6 нових членів - громадяни США, Франції, Канади та Великої Британії, а також голова "Укрсиббанку" Олександр Гриценко і Сергій Попик, радник прем'єр-міністра Гройсмана.
 
Гриценко був замінений, оскільки він не надав згоду представляти інтереси країни у складі Наглядової ради. Також прем'єр Гройсман пообіцяв, що після цього рішення НАК Нафтогаз запрацює повноцінно: "Сьогодні ми ухвалимо рішення про формування повноцінного складу наглядової ради НАК Нафтогаз. Нам потрібно було "довнести" ще одного члена до наглядової ради. І ми це сьогодні зробимо. Після сьогоднішнього рішення НАК Нафтогаз України отримає незалежну і професійну наглядову раду", - заявив він.
 
Важливо створити конкурентний ринок природного газу. Демонополізувати Нафтогаз. Зробити все, щоб в абсолютно середньостроковій перспективі ми змогли знизити ціни на газ всередині країни, заявив Гройсман.
Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав НАК «Нафтогаз України» монстром і закликав розділити функції компанії.

Читайте АСН в Google News