Депутатам не вистачає грошей — політолог

11.12.2017, 19:36

Політолог Руслан Бортник заявив, що народним депутатам не вистачає грошей для покриття звичайних витрат. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

"Це просто легалізація способу життя народного депутата, але навіть і на ці 100 тисяч вони не проживуть", - зазначив експерт.
За його словами, в деклараціях багатьох депутатів немає практично ніяких об'єктів нерухомості або накопичень, які давали б їм додаткові джерела доходу. Однак спосіб життя їх значно відрізняється від середньостатистичного українця, який живе на одну лише зарплату.

"Вони їздять на дорогих машинах, живуть в певному житло, відпочивають — їм банально тих грошей, які були раніше, стало не вистачати, щоб покривати легальні витрати. Просто проблеми з заповненням декларацій виникають", - пояснив політолог.

При цьому він додав, що також тема підвищення депутатських зарплат використовується владою для відволікання уваги суспільства, оскільки обговорення питання 5 млрд грн на округи або стрімкого зростання витрат на утримання держапарату менш бажаніше для влади.

Нагадаємо, пізно ввечері 7 грудня депутати Верховної Ради прийняли Державний бюджет на 2018 рік. Також парламентарі ухвалили рішення про підвищення власних зарплат.

Читайте АСН в Google News