На утримання топ-чиновників у 2018 році виділили в чотири рази більше коштів, ніж на лікування онкохворих дітей

11.12.2017, 17:00

На утримання вищих державних службовців у наступному році в Держбюджеті-2018 виділили в чотири рази більше коштів, ніж на програми лікування онкохворих дітей. Таку думку висловив експерт з соціальних питань Андрій Павловський на прес-конференції, передав кореспондент ASN. "Витрати на утримання бюрократії в державному бюджеті в порівняння з кризовим 2008 роком збільшилися в середньому на 43%", - зазначив експерт.

За його словами, утримання одного лише голови держслужби буде збільшено у 2018 році на 89%, а утримання президента, голови управління його справами, народних депутатів та інших топ-чиновників обійдеться державному бюджету в більш ніж 2,6 млрд грн, що вже закладено в головний фінансовий план країни.

При цьому він додав, що на лікування онкохворих дітей в наступному році виділили всього 500 млн грн, що менше витрат на чиновників в 4,6 разу. Нагадаємо, пізно ввечері 7 грудня депутати Верховної Ради ухвалили  Державний бюджет на 2018 рік. Також парламентарі ухвалили рішення про підвищення власних зарплат.

Читайте АСН в Google News