Комісія з обрання керівництва Госбюро розслідування не засідає через відсутність кворуму

08.12.2017, 19:26

Комісія з обрання керівництва Державного бюро розслідувань не змогла провести засідання через відсутність кворуму. Про це заявив голова комісії Роман Майданик, передає кореспондент ASN. "Сьогодні на засідання комісії прийшло 5 членів, тому у нас немає кворуму. У нас немає достатнього кворуму починати засідання конкурсної комісії", – заявив він. Всього в комісії 9 членів.
 
З його слів, дату наступного засідання буде повідомлено додатково. Нагадаємо, сьогодні конкурсна комісія повинна була провести засідання, де на порядку денному були питання про підведення підсумків конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад директора Державного бюро розслідувань, першого заступника і заступника директора ДБР

Також комісія повинна була прийняти рішення про підготовку проведення конкурсу з відбору кандидатів на зайняття посад директорів територіальних органів та керівників підрозділів центрального апарату та працівників підрозділів внутрішнього контролю центрального апарату і територіальних органів ДБР.

АСН поцікавився у Майданик про його реакції на рішення від 30 листопада Окружного адміністративного суду міста Києва, який заборонив члену Конкурсної комісії Владиславу Бухарєву "вчиняти будь-які дії, пов'язані з організацією і проведенням конкурсу на посади в ДБР, а також виконувати будь-які інші повноваження, пов'язані з участю в Комісії ", враховуючи, що він не має юридичної освіти. Зауважимо, сам Бухарев не з'явився на засідання комісії. 

"Я не можу коментувати це питання, оскільки я не знайомий з цим рішенням суду. На сьогодні склад комісії складається з дев'яти членів. І ми виходимо з цього. Що буде в майбутньому, це все припущення. Коли будуть факти, тоді будемо коментувати", – сказав він.

Майданик безпосередньо не заперечує, що Бухарев не має юридичної освіти. Незважаючи на те, що цей факт порушує вимогу закону, глава комісії каже, що це не є підставою ставити під сумнів правомочність комісії і її рішень: "На сьогодні у мене є всі підстави вважати, що вони є членами конкурсної комісії", – сказав він. 

Нагадаємо, до складу комісії, яка обирала керівництво ДБР, від уряду увійшли – перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, доцент Хмельницького університету управління та права Денис Монастирський і Іван Стойко – радник міністра МВС Арсена Авакова. Верховну Раду в комісії представляли народні депутати: Владислав Бухарєв – від "Батьківщини", Євген Дейдей – від "Народного фронту" і Микола Паламарчук від "Блоку Петра Порошенка». Президент же делегував в комісії професора КНУ імені Тараса Шевченка Романа Майданика і професора Віктора Самохвалова , а також – партнера юридичної фірми "Саєнко Харенко" Тетяну Сліпачук.

У той же час адвокат і голова Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Тетяна Козаченко заявила, що як мінімум двоє членів комісії не мають юридичної освіти, що є прямим порушенням закону.

Читайте АСН в Google News