Середній чек на лікування в Україні - 600 грн, багатьом воно недоступне

08.12.2017, 14:42

Згідно з дослідженням, середній чек на лікування в Україні становить менше 600 гривень, однак майже третини населення воно недоступне. Про це повідомила керівник магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Степурко на прес-конференції, передає кореспондент ASN.

"Ми помітили, що у 52% українців були витрати на ліки протягом останнього місяця, і середній платіж був 570 гривень", - зазначила експерт.

За її словами, найвищі витрати на ліки, як і торік, були зафіксовані в Тернопільській та Дніпропетровській областях, найнижчі - в Хмельницькій і Житомирській областях.

При цьому вона додала, що 30% опитаних відкладали своє лікування - сюди ми включаємо і амбулаторне лікування і лікування в стаціонарі. Причому в Одеській і Черкаській областях медичні послуги виглядають найменш доступно з точки зору мешканців.

Наведені дані були отримані в ході дослідження "Всеукраїнський індекс здоров'я" шляхом опитування населення України. Всього було опитано понад 10 тис. осіб у всіх областях України, на підконтрольних територіях.

Читайте АСН в Google News