У бюджеті-2018 на субсидії не вистачає грошей - експерт

07.12.2017, 16:38

Всупереч збільшенню витрат на субсидування у сфері житлово-комунального господарства, коштів у держбюджеті на 2018 рік не вистачить на покриття всіх потреб. Таку думку на прес-конференції висловив директор спеціальних програм центру «Психея» Геннадій Рябцев, передав кореспондент ASN.

«Навіть підвищення, яке планується на 2018 рік, не дозволить задовольнити повністю потребу населення в цих субсидіях. Та це й не є субсидіями як такими - це просто перерахунок з державного бюджету України на потреби великих енергетичних монополістів», - зазначив експерт.

За його словами, реальні механізми економії і підвищення енергоефективності в сфері ЖКГ в умовах тотального субсидування населення запрацюють тільки тоді, коли ці субсидії будуть монетизовані й у населення з'явиться реальний стимул до економії енергоресурсів.

При цьому Рябцев додав, що зараз субсидії - це крок не на поліпшення матеріального становища громадян, а на підвищення доходів монополістів у сфері ЖКГ, тоді як переважна більшість населення буде отримувати все ті ж низької якості послуги.

Нагадаємо, 5 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про житлово-комунальні послуги» який, як передбачається, сприятиме демонополізації та дерегуляції у сфері житлово-комунальних послуг, підвищенню їх якості, забезпеченню контролю над їх здійсненням оновленню житлового фонду та підвищення ефективності його управління.

Читайте АСН в Google News