Чиновники, які вкрали 38 млн грн з бюджету, затримані на Черкащині

07.12.2017, 11:25

У Черкаській області працівники поліції затримали колишнього чиновника, який причетний до розтрати 38 млн грн державних коштів. Про це сказано в повідомленні прес-службі МВС України.

Відзначається, що правоохоронці викрили факт розтрати держкоштів чиновниками держпідприємства і комерційної структури. Посадовці привласнили собі кошти, які були отримані від споживачів за надані послуги з теплопостачання. «Ці кошти призначалися для розрахунку з національною акціонерною компанією. Злочинні дії стали наслідком незабезпечення теплом жителів Сміли, а також зриву опалювального сезону через відключення деяких котелень», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що чиновники шляхом внесення недостовірної інформації в квитанції низки споживачів Сміли заволоділи десятками мільйонів гривень. За повідомленням правоохоронців, протягом чотирьох років за цією схемою було привласнено понад 38 млн грн. Під час обшуків в офісах підприємств, які задіяні в злочинній схемі, а також за місцем їх проживання правоохоронці вилучили печатки, чорнові записи, кліше номінальних директорів підприємств, які задіяні в схемі розкрадання коштів, а також фінансово-господарську документацію», - сказано в повідомленні.

Читайте АСН в Google News