НАБУ незаконно прослуховувало сотню нардепів та суддів - Луценко

06.12.2017, 16:13

Детективи Національного антикорупційного бюро незаконно прослуховували телефон сотні народних депутатів, суддів і охорони Президента Петра Порошенка. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні Верховної Ради, передає «Еспресо.TV».

Генпрокурор уточнив, що суд дозволив НАБУ прослуховувати тільки 17 абонентів, в той час як прослуховування велося щодо 114 громадян. Луценко також уточнив, що спочатку подумав про технічну помилку, і для роз'яснення цього питання запросив до себе директора НАБУ Артема Ситника. Однак з'ясувалося, що «все нормально».

Голова ГПУ також пояснив, що раніше не оприлюднив цю інформацію, так як сподівався, що Рада проведе аудит НАБУ і ці порушення будуть виявлені. Разом з тим Луценко підкреслив, що в НАБУ досі немає тих, хто уповноважений на аудит. «За запитом НАБУ знімати інформацію про те, що говорять, про текст розмови, згідно із законом, може і робить СБУ. Якщо є дозвіл суду, відповідний запит, наприклад, про провокації хабара, то СБУ надає свої роздруківки», - розповів Луценко.

Нагадаємо, 29 листопада при спробі передачі хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій був затриманий детектив НАБУ під прикриттям. У НАБУ повідомили, що ГПУ і СБУ зірвали спецоперацію, розсекретили агента.

Пізніше Луценко звинуватив Ситника в незаконній діяльності ФБР США на території України. 5 грудня ГПУ повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ.

Читайте АСН в Google News