Могила кумира комуністів у Харкові виявилася порожньою

05.12.2017, 17:39

Могила більшовика-революціонера Миколи Руднєва в Харкові виявилася комуністичним фейком. Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю в Харківській міськраді Юрій Сидоренко.

«В ході шурфування місця, де нібито спочивав Руднєв, крім сміття під могильною плитою, нічого не знайшли. Тепер буде складено відповідний акт, на підставі якого Мінкульт повинен змінити статус цього «поховання». Плита на цьому місці не залишиться однозначно. Що з нею робити - поки питання, яке, впевнений, буде вирішене найближчим часом», - уточнив Сидоренко.

Як відомо, Руднєв був більшовиком і революціонером, командував харківською Червоної гвардією в 1917-1918 роках. У бою під Царициним був смертельно поранений і похований спочатку в Царицині, а потім в 1919 році «на прохання трудящих» перепохований на Михайлівській площі в Харкові, яка отримала його ім'я.

Пам'ятник Руднєву стояв на площі, поки в 2015 році його не звалитися активісти. У 2015 році в рамках декомунізації площу Руднєва перейменували на площу Героїв Небесної сотні.

Читайте АСН в Google News