Стало відомо, скільки грошей втратив Зеленський через «Сватів»

02.12.2017, 15:15

Держкіно цього тижня анулювало реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення популярного комедійного телесеріалу «Свати». Під заборону в Україні потрапила трансляція всіх шести сезонів цього серіалу, повідомила прес-служба Держкіно.

Таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що грав одну з головних ролей у серіалі «Свати» російський актор Федір Добронравов, якого, за рішенням Служби безпеки України, було включено до списку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України. На початку листопада такі ж санкції застосували до ще двох акторів «Сватів» - Миколи Добриніна і Людмили Артем'євої, які незаконно відвідували окупований Росією Крим.

За даними ЗМІ, студія «Квартал 95» продавала кожну серію серіалу «Сватів» за 100-200 тисяч доларів. За даними українського Forbes, у 2015 році «1+1» платив за 25-хвилинну серію «Сватів» стільки ж, скільки за годинний випуск «Вечірнього кварталу» - 100 тисяч доларів. А до кризи ціна за одну серію «Сватів» для каналу «Росія 1» могла досягати 200 тисяч доларів. У різні сезони серіал «Свати» продавали в Білорусь, Росію, Молдову, Казахстан, Латвію, Литву, Естонію, Болгарію та Ізраїль.

Читайте АСН в Google News