Порошенко розповів, чим замінять податок на дохід

01.12.2017, 18:59

Президент України Петро Порошенко заявив, що податок на дохід замінять на податок на виведений капітал. Про це він заявив на зустрічі з представниками бізнесу, передає кореспондент ASN.

"Сьогодні ми презентуємо довгоочікуваний проект закону про податок на виведений капітал. Дякую уряду і окремим народним депутатам, які незважаючи на колосальний спротив окремих команд, сформували позицію. І приємним є рішення замінити податок на дохід на податок на виведений капітал", - заявив президент.

При цьому, за прогнозами Президента, податок на виведений капітал може бути введено з 1 січня 2019 року. При цьому втрати від введення нового податку для бюджету вже прорахували експерти.

"Втрати першого року запровадження податку, а я думаю, що нам слід орієнтуватися на 1 січня 2019 року, складуть, за різними оцінками, від 20 млрд грн. до 23 млрд грн. на рік. Деякі експерти називають навіть 30 млрд грн. Тобто чи є ризик, що скоротяться надходження до державного бюджету? Є, і ми чітко їх розуміємо і повинні передбачити відповідні компенсатори для того, щоб не постраждав державний бюджет, соціальні програми", - закликав глава держави.

За його словами, оподаткування тільки тієї частини прибутку підприємств, яка спрямовується на розширення або створення виробництва, створення "дуже простого податку в його адмініструванні" забезпечить приплив інвестицій.
Також Порошенко зазначив, що це не просто позиція стимулювання інвестицій.

"Це має величезне антикорупційне значення, величезне спрощення ведення бізнесу, зниження собівартості і переклад абсолютної більшості українського бізнесу в потенційно тих, кого можуть звинуватити в якихось кримінальних кроках, на абсолютно чисту, світлу і прозору сторону", - уточнив він.

Читайте АСН в Google News