У РФ повідомили про затримання "шпигуна СБУ"

30.11.2017, 11:52

У місті Тольятті (Росія) був затриманий громадянин України Сергій Сотников, «завербований СБУ» для збору інформації на судноремонтному заводі. Про це сьогодні, 30 листопада, передає РИА Новости, посилаючись на джерело в правоохоронних органах Самарської області.

«Був затриманий українець, який працював на судноремонтному заводі в Тольятті. Імовірно, він співпрацював з органами СБУ та добував для них інформацію про діяльність підприємства», - сказано в повідомленні.

Як стверджується, під час допиту Сотников розповів, що до червня цього року працював збирачем суден на Херсонському державному заводі. У минулому році його нібито викликав до себе співробітник Служби безпеки України, такий собі Данило, і запропонував надавати допомогу СБУ. Чоловік погодився і йому присвоїли псевдонім Серж.

«Цього року перед моєю поїздкою в РФ, на судноремонтний завод Тольятті, Данило дав мені завдання зі збору даних про тольяттинський завод, про його продуктивну базу. Інші завдання мною не відпрацьовувалися. Інформацію про діяльність заводу я нікому не надавав», - повідомив Сотников на допиті.

Читайте АСН в Google News