Метрові іграшки і кілометри гірлянд: влада розповіла, якою буде головна ялинка України

28.11.2017, 15:02

Головну ялинку Києва на Софійській площі прикрасять тисячею іграшок і 3,6 км різнокольорових гірлянд. Про це повідомляє ТСН.

За словами керівника проекту Folk Ukraine Ігоря Добруцького, всього на ялинці буде 1000 іграшок, а також 3,6 км гірлянд, які будуть щодня світитися різними кольорами. Він також зазначив, що ціна прикрас становила близько 2,7 млн ​​грн. Висота ялинки - 30 м, біля неї також будуть метрові ліхтарі.

Окремо в департаменті культури КМДА підкреслили, що на ялинку та іграшки не витрачалися гроші з бюджету міста. Місто виділило всього 150 тисяч гривень. Водночас на сайті КМДА з'явилася петиція, в якій кияни пропонують встановити штучну ялинку, однак за словами Добруцького, ця пропозиція буде ще дорожче і обійдеться в 5 млн гривень.

Головна ялинка країни запалить свої вогні в День Святого Миколая, 19 грудня, о 20:00. Нагадаємо, державні лісогосподарські підприємства вже почали реалізацію новорічних ялинок, які заготовлюються на плантаціях, або в ході проведення рубок формування і оздоровлення лісів. В країні середня вартість за один метр погонний становить близько 60 гривень.

Читайте АСН в Google News