Ще один бойовик «ДНР» здався українським правоохоронцям

20.09.2015, 13:08

18 вересня на територію, підконтрольну українській владі, добровільно повернувся представник незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

Як повідомляє прес-служба СБУ, у травні 2015 року 19-річний житель Красноармійського району Донецької області перетнув лінію розмежування і перейшов на тимчасово окуповану терористами територію, де його зарахували в одне із незаконних збройних формувань «ДНР» і організували йому вогневу підготовку.

«За його відомостями, в бойових діях участі не брав, а був зарахований до вартової служби, у складі якої, зі зброєю, охороняв одну з баз терористів», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, через постійні конфлікти між бойовиками і пияцтво він швидко розчарувався в бойовиках. Дізнавшись про програму Служби безпеки України, він вирішив повернутися додому, до матері, на контрольовану українською владою територію. Переходу колишнього бойовика через лінію розмежування сприяли співробітники.

В СБУ зауважили, що колишній бойовик зізнався у скоєних злочинах і погодився надавати будь-яку допомогу слідству. Надалі це може стати приводом для його звільнення від кримінальної відповідальності.

Читайте АСН в Google News