Більша частина взятих Україною кредитів лежить "мертвим вантажем"

27.11.2017, 16:33

Тільки 49% позик міжнародних фінорганізацій освоюються Україною. Про це на прес-конференції заявила народний депутат України і голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, передає кореспондент ASN.

"Згідно зі звітом Рахункової палати, тільки 49% з вже отриманих позик від міжнародних фінансових організацій з 2014 по 2016 рік були освоєні. Якщо проаналізувати причини такого низького рівня використання коштів, то вони пов'язані з відсутністю стратегії реформування різних секторів, стосується це енергоефективності, реформування житлово-комунального господарства, інфраструктурних проектів тощо", - заявила вона.

Також, з її слів, такий низький показник пов'язаний з неефективною роботою міністерств, які беруть ці кошти для реалізації тих чи інших програм. "В результаті ми бачимо саботаж або затягування використання коштів, які нам надають міжнародні фінансові організації", - сказала Гопко.

Голова комітету звернула увагу, що окремі міністерства і відомства не тільки не освоюють кошти, а й затягують виплату процентних ставок.

"Тому уряд, на наш погляд, має зібрати в терміновому порядку нараду, де треба розглянути цю проблему... Виникає запитання: як прискорити процес, щоб реципієнти змогли отримати кошти", - закликала вона.

Читайте АСН в Google News