Догхантерів і господарів, які не прибирають за своїми вихованцями, хочуть залучати до відповідальності

24.11.2017, 19:27

Догхантерів пропонують залучати до відповідальності, як і власників, які не прибирають за своїми тваринами на вулицях. У Раді зареєстрували новий законопроект про захист тварин. Про це на прес-конференції заявив засновник експертної платформи «ЗооРеформа», голова ГО «Форум ЮА-ВЕТ» Олексій Коваленко, передає кореспондент ASN.
 
"У 2015 році ми почали працювати над створенням комплексної концепції про власників, відповідальності і благополуччя тварин. Тепер групою експертів і народними депутатами вже підготовлений законопроект, який врегулює ці питання", — заявив він.
 
У свою чергу, Олександр Опанасенко, народний депутат України фракції Самопоміч повідомив, що група парламентаріїв подала до Верховної Ради України Законопроект №7267: "Про власників, відповідальності і благополуччя тварин".
 
"У нас є як мінімум 5 неврегульованих проблем, починаючи з догхантерів, закінчуючи відсутністю відповідальності власників домашніх тварин, за якими не прибирають на вулицях ... Адже ми продовжуємо отримувати відписки правоохоронних органів в частині реагування на дії догхантерів. По суті, правоохоронні органи не займаються цими проблемами. Тому ми залучили депутатів усіх фракцій, щоб підготувати цілісний законопроект, який забезпечить європейські принципи поводження з тваринами ", — сказав він.
 
В першу чергу, з його слів, є проблема обліку популяції домашніх тварин. Законопроект, у разі його прийняття, забезпечить такий облік. Після цього можна говорити про відповідальність власників тварин, які будуть поставлені на облік. Також законопроект передбачає відповідальність власників за утримання тварин та регулює фінансування і утримання розплідників для бездомних тварин.

Читайте АСН в Google News