Ситник заявив, що не боїться кримінального провадження через "вульгарні записи"

22.11.2017, 13:31

Голова НАБУ Артем Ситник у відповідь нардепу Антону Геращенку заявив, що не боїться кримінального провадження за фактом розмови з журналістами, в якій цитував досить вульгарні висловлювання дружини прокурора Кулика, який перебуває під слідством. Про це він сказав у Комітеті з питань боротьби і протидії корупції, передає кореспондент ASN.

"Я неодноразово зустрічався з журналістами і розмовляв з ними off the record. І це нормальна практика. Але я хочу заявити, що все, що говорив, зокрем off the record, не було порушенням закону. Все, що я говорив, можу повторити під запис", - заявив він.

Нагадаємо, раніше нардеп "Народного фронту" Антон Геращенко повідомив, що стосовно Ситника відкрито кримінальне провадження за фактом розголошення державної таємниці та деталей досудового розслідування в аудіозаписі розмови з "невстановленими людьми".

Ситник вважає, що ці звинувачення є частиною кампанії з дискредитації НАБУ. "Які б ви не використовували ресурси проти нас, медійні ресурси, як би мене особисто не намагалися зламати, це не вийде... Ми занадто близько підійшли до ситуації, щоб її виправити. Тому ми цього не допустимо!" - сказав він. Також директор НАБУ, не вказуючи прямо на Геращенка, відповів на його звинувачення.

"Не хочу розчаровувати людей, які пишуть на Ситника в прокуратуру... Це не перше кримінальне провадження стосовно мене. Упевнений, що і не останнє... Але ми готові йти далі. Чекати створення Антикорупційного суду. Адже є багато справ, які чекають свого вироку", - зазначив він.

Читайте АСН в Google News