МЗС: Польща порушила досягнуті угоди

19.11.2017, 17:03

Відмова у в'їзді до Польщі секретарю Державної міжвідомчої комісії України Святославу Шеремету порушує угоди, які раніше були досягнуті на зустрічі представників Консультаційного Комітету Президентів України і Польщі. Про це заявили в МЗС України, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

«Заборона на в'їзд до Польщі громадянину України Святославу Шеремету суперечить логіці домовленостей співголів Консультаційного Комітету Президентів Польщі та України, які були досягнуті 17 листопада в Кракові. У Міністерстві закордонних справ України висловлюють надію, що раніше досягнуті домовленості дозволять вирішити прикру ситуацію з українським чиновником», - сказано в повідомленні МЗС України.

Нагадаємо, 18 листопада влада Польщі офіційно заявила про початок дії так званого «чорного списку» для громадян України, заборонивши в'їзд в країну Святославу Шеремету. У Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що це рішення пов'язане із забороною на проведення пошуків і ексгумації польських жертв війни та конфліктів в Україні.

Читайте АСН в Google News