ГПУ поки що не відкривала проти Ситника справу за розголошення деталей "прослушки"

17.11.2017, 14:27

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в його відомстві немає кримінальної справи проти директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Про це він повідомив сьогодні в Києві, передає кореспондент ASN.

«Хочу відразу заявити, що у нас немає провадження проти Ситника. Зареєстровано провадження за фактом можливого розголошення секретних документів, про що зробив заяву народний депутат, а потім - особа, яка вважає себе потерпілою. Напевно, ви бачили ці плівки, на яких особа, схожа на пана Ситника, перед журналістами зачитує матеріали, здобуті в ході санкціонованої судом прослушки якоїсь жінки. Але мене найбільше вразило не це, а той підлий сміх журналісток, які реагували на «полуничку», - зазначив генпрокурор.

За його словами, якщо підтвердиться, що цей документ мав статус секретного, то у особи, що розголосила його, будуть проблеми з законом. Водночас Луценко висловив занепокоєння щодо факту чергової хвилі конфронтації між правоохоронними структурами - НАБУ і САП.

Нагадаємо, на початку тижня колишній радник міністра МВС України Антон Геращенко звинуватив голову Антикорупційного бюро Артема Ситника в розголошенні матеріалів досудового розслідування. Як докази депутат опублікував уривок аудіозапису, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, зачитує стороннім особам матеріали прослуховування телефону дружини колишнього заступника військового прокурора Костянтина Кулика - Ірини Німець.

Читайте АСН в Google News