Соцмережі розсмішив «новий» бомбардувальник РФ, який літає вже 40 років

17.11.2017, 12:37

Журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов у своєму мікроблозі Twitter показав відео з надзвуковим стратегічним бомбардувальником-ракетоносцем Ту-160м2. Літак 16 листопада викотили на льотно-випробувальну станцію Казанського авіаційного заводу імені Горбунова.

«Поїхали: Новий надзвуковий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-160м2 виїжджає з цеху», - написав Смирнов. Однак у коментарях під його постом користувачі нагадали пропагандистові, що бомбардувальник назвали новим, хоча йому не менше 40 років.

Зокрема, користувач Вадим Дегтярьов відзначив, що цей літак - «глибоко модернізована радянська авіаційна військова техніка. У світі існують більш сучасні авіаційні технології, ніж ця». Аналогічної думку і Іван Волк: «Дітище СРСР, на початку 90-х виробництво було зупинено через розвал промисловості. Гаразд, креслення збереглися».

Крім того, користувач «Баба и кіт» нагадав, що літак 70-х років минулого століття. «Ну який же він новий? скільки додаткових букв і циферок не домальовуй, це літак 70-х років минулого століття», - зазначив він. У свою чергу Ігор Іванов повідомив:  «Коли я навчався в Харківському авіаційному інституті (кінець 1970-х), ТУ-160 ВЖЕ літати! І нехай навіть це глибоко модернізована машина, але, господи, їй же 40 років!».

 

Читайте АСН в Google News