САП розслідує справу про можливу схему вимагання в системі державних виконавців

14.11.2017, 20:02

Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства юстиції України. Передумовою для відкриття справи стала серія сюжетів програми "Наші гроші". Про відкриття справи повідомили в ГПУ, передає проект "Тисни!".

"За фактом зловживання службовим становищем посадовими особами департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України щодо отримання останнім частини винагороди державних виконавців", — йдеться в листі ГПУ.

Нагадаємо, журналісти з'ясували, що державних виконавців судових рішень, які підпорядковані Міністерству юстиції, змушували ділитися своїми величезними винагородами з абсолютно сторонніми людьми. А щоб ті не протестували — змушували писати заяви на звільнення за власним бажанням без зазначення дати.

У самому Мін'юсті заявили, що комплексна внутрішня перевірка проблем не виявила. Міністр Павло Петренко навіть повідомляв, що всі працівники відомства пройшли перевірку на детекторі брехні.

Сьогодні, 14 листопада, заступник міністра юстиції Нататья Севостьянова заявила в ефірі 5 каналу, що її відомство не буде приховувати інформацію щодо розслідування кримінального провадження про можливі зловживання своїх співробітників. У той же час вона заявила, що сподівається на ефективне розслідування.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що державні виконавці підозрюються в створенні схеми багатомільйонних "відкатів" всередині відомства. Журналісти раніше повідомляли і про спроби Мін'юсту взяти під контроль, ще й сферу приватних виконавців, що створюється в рамках судової реформи.

Читайте АСН в Google News