Названо нову дату професійного Дня десантника України

08.11.2017, 15:41

З 2017 року свій професійний день українські десантники відзначатимуть 21 листопада, а не 2 серпня, як було в СРСР. Про це повідомив науковий консультант робочої групи з брендування десантно-штурмових військ Василь Павлов, передає прес-служба Міноборони.

Павлов повідомив, що 2 серпня - це дата першого стрибка парашутистів у Московському військовому окрузі. Тобто це сталося в Радянському Союзі. «Це був легендарний чоловік, десантник №1 - Леонід Мінов. Це була людина, яка привезла ідею повітряно-десантних військ у Радянський Союз. Українського десанту ця дата не стосується», - підкреслив консультант.

За його словами, ухвалено рішення пов'язати свято новостворених десантно-штурмових військ з їхнім небесним покровителем - Святим Михайлом, генералом небесного воїнства. «Це той святий, який у Судний день поведе війська світла на бій з військами темряви в битві під Армагеддоном», - розповів Павлов.

Нагадаємо, 5 листопада командування 79-ї десантно-штурмової бригади повідомило, що в поточному місяці Високомобільні десантні війська Збройних сил України (ВДВ ЗСУ) змінюють назву на Десантно-штурмові війська.

Читайте АСН в Google News