Яресько і Світовий банк підписали кредитну угоду на 500 мільйонів доларів

16.09.2015, 18:49

 

Міністр фінансів України Наталія Яресько і директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан підписали кредитну угоду розміром 500 мільйонів доларів на розвиток фінансового сектора в Україні.

Як повідомляє прес-служба НБУ, рішення про цю позику Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила вчора. За інформацією прес-служби, нова позика надається на підтримку реалізації пріоритетних заходів з реформування банківського сектора.

«Це - наступний крок у посиленні фінансової стабільності в нашій країні, в оздоровленні її економіки. Це допоможе нам повернутися до економічного зростання, до створення робочих місць і підвищення рівня життя кожного нашого громадянина », - заявила Яресько.

Зокрема, заходи з реформування, які будуть фінансуватися за рахунок цієї позики, зміцнять здатність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб виконувати свої функції щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку і виплати відшкодування за гарантованими вкладами, розміщеними в таких банках.

Читайте АСН в Google News