Біля Трускавця утворилося чергова карстове провалля

03.11.2017, 11:55

 На Львівщині в полі неподалік курортного міста Трускавець утворилося нове карстове провалля, в якому може поміститися легковий автомобіль. Як повідомили у Львівській облдержадміністрації, яма знаходиться в 500 метрах від найближчих житлових будинків і дороги "Дрогобич - Трускавець", і в 50 метрах від високовольтної лінії електропередач.

Розмиває ще більше прірву річка Вишниця, яка почала впадати в яму. Зараз прірва має орієнтовні розміри 3 на 2 м і глибину більше 3 м. Мер Трускавця Андрій Кульчинський на своїй сторінці в Facebook написав, що, на його думку, яма утворилася у зв'язку з тим, що неподолік розташовується рудник ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

"Вода знайшла собі легшу дорогу і заповнює порожнечі від виробок "Полімінералу". За оцінками фахівців, 10 з 12 млн. кубічних метрів пустот вже заповнені розсолом. Заповниться весь колишній рудник розсолом - небезпека провалів значно зменшиться", - написав мер.

У вересні цього року поблизу села Модричі на Львівщині вже утворилося провалля діаметром кілька сотень метрів і глибиною - 50 метрів. Тоді в яму впали дві електроопори. 

Читайте АСН в Google News