На Харківщині перекрито канал постачання їжі бойовикам «ДНР»

15.09.2015, 15:03

У Харківській області співробітники Служби безпеки України перекрили канал постачання харчової продукції терористичній організації «ДНР». Про це інформує прес-служба СБУ.

Як повідомляється, посадові особи низки харківських комерційних структур налагодили канал постачання з-за кордону м'ясних субпродуктів. Отриману продукцію вони незаконно переправляли на тимчасово окуповані бойовиками території.

В СБУ зазначили, що одержувачем вантажів було не перереєстроване на неокупованій території України підприємство харчової промисловості, виробничі потужності якого перебували в т. зв. «ДНР».

«Готова продукція і грошові кошти, отримані в результаті його діяльності, використовувалися також і для забезпечення діяльності та фінансування терористів «ДНР», - йдеться в повідомленні.

Крім того, було встановлено, що для ухилення від сплати митних платежів при імпорті м'ясних субпродуктів в Україну використовувалася офшорна компанія. Через неї зловмисники проводили безтоварні операції для приховування реальних обсягів і напрямів реалізації продукції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Читайте АСН в Google News