Виконував обов'язок. Прикордоннику дали 13 років за службу Батьківщині

28.10.2017, 13:43

У Маріуполі суд засудив українського прикордонника Сергія Колмогорова до 13 років ув'язнення за виконання наказу зупинити автомобіль з порушниками, які намагалися прорватися через блокпост, в результаті чого загинула жінка. Держприкордонслужба України сподівається на перегляд вироку, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Як повідомляється, інцидент стався 9 вересня 2014 року на блокпосту поблизу Маріуполя. Військові помітили неподалік від берега моря машину, водій якої блимав фарами, подаючи сигнали, а потім попрямував у бік блокпоста. На вимогу зупинитися водій натиснув на газ і пішов на прорив, після чого прикордонники відкрили вогонь на поразку. В результаті цього загинула пасажирка транспортного засобу, а водій машини, уродженець Донецька, був затриманий, але після кількох допитів втік до Росії.

У ДПСУ відзначили, що в тій ситуації стріляли дев'ять осіб, однак відповідальність поклали тільки на старшого солдата Бердянського прикордонного загону Сергія Колмогорова, а апеляційний суд залишив вирок в силі. 2 листопада цю резонансну справу має розглянути Вищий спеціалізований суд України.

Читайте АСН в Google News