"Укроборонпром" не допускає державних аудиторів до перевірки

25.10.2017, 14:46

«Укроборонпром» не допускає державних аудиторів до проведення аудиту концерну. Про це 25 жовтня під час брифінгу повідомила голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова, повідомляє кореспондент ASN.

"Ми запланували проведення фінансового аудиту в самому концерні, щоб бачити ефективність управління цим концерном своїми підприємствами. Але на сьогодні ми маємо факт недопуску державних аудиторів до проведення аудиту на концерні "Укроборонпром", - заявила вона.

Голова аудиторської служби уточнила, що причиною для проведення такої перевірки стало встановлення низки негативних явищ у фінансовій дисципліні на деяких підприємствах, що входять до складу концерну. Гаврилова додала, що про недопуск аудиторів на "Укроборонпром" служба вже повідомила Кабінет міністрів.

«Зараз ведеться листування з концерном. Тому будемо сподіватися, що державне підприємство одумається», - зазначила чиновниця.

Нагадаємо, в липні цього року Президент України Петро Порошенко повідомив, що за результатами перевірок підприємств державного концерну "Укроборонпром" були відсторонені від виконання обов'язків 25 керівників. Крім цього, на підприємствах оборонної промисловості було не допущено розкрадання 631 млн грн.

Читайте АСН в Google News